GAJK lanceert spel om jonge boeren te ondersteunen bij bedrijfsovername

Het Gelderlands Agrarisch Jongeren Kontakt (GAJK) heeft het spel ‘De Overdracht’ ontwikkeld om jonge boeren te helpen bij het gesprek over bedrijfsovername. Het GAJK-bestuur ziet onder haar leden dat het voor jonge boeren best lastig is om het gesprek over bedrijfsovername aan te gaan en wil de agrariërs die voor deze stap staan graag ondersteunen. Want: een goede communicatie speelt een belangrijke rol binnen het overnameproces.

Voor de jonge boer is het soms lastig om zelf de juiste vragen op tafel te leggen of er wordt een drempel ervaren om een accountant of coach in te schakelen. Het proces van bedrijfsovername is ingewikkeld. Zowel financiële, sociale en bedrijfsmatige elementen spelen hierbij een belangrijke rol. Deze verschillende categorieën komen allemaal aan bod tijdens het gespreksspel ‘De Overdracht’.

Kosten
GAJK-leden kunnen het spel tegen een gereduceerd tarief kopen van € 12,50. Niet-leden en leden van andere provincies kunnen het spel kopen voor € 22,50.

Interesse?
Neem contact op met het GAJK via info@gajk.nl of 06-30188800.

Online cursus bedrijfsopvolging opnieuw van start!
Communicatie en samenwerking, twee essentiële onderwerpen bij een bedrijfsovername, maar zeker niet de makkelijkste! Afgelopen jaar organiseerde NAJK, in samenwerking met Hans Verweij (Flynth) en Lianne Veenstra (Agrocoaching), al een cursus over de ‘zachte’ kant bij een bedrijfsovername. We hebben hier zoveel positieve reacties op ontvangen dat het smaakte naar meer. Dinsdagavond 18 januari start NAJK weer in een klein gezelschap met deze vierdaagse online cursus!

Zit jij midden in het proces van opvolging van het familiebedrijf? En wil je meer leren over de communicatie en samenwerking? Bestel het spel ‘De Overdracht’ en/of meld je aan voor de cursus bedrijfsovername.