Handen ineen met lancering #Makeadate22 op 14 februari

Doe mee om op een laagdrempelige manier de boer en burger met elkaar te verbinden

Met Valentijnsdag op komst staat de actie #Makeadate22 weer voor de deur! Voor boeren in Nederland dé gelegenheid om ‘op date’ te gaan. Niet voor een Valentijnsliefde, maar voor een gesprek met iemand buiten de boerenbubbel. Met welke politicus, BN-er of minder bekende Nederlander wil jij graag kennismaken? Samen zorgen we voor meer besef dat de boeren als voedselmakers in Nederland van groot belang zijn!

Op 14 februari aanstaande nodigen veel Nederlandse boeren en tuinders een ‘date’ uit voor een gesprek op en/of over hun eigen bedrijf. Veel boeren en boerinnen gaan graag in gesprek met burgers. Daarom wordt #Makeadate22 georganiseerd als een positieve manier om de dialoog te zoeken. Laat jij samen met ons zien hoe gastvrij de boeren en boerinnen zijn? Doe dan mee! Met een een-op-een gesprek, leer je elkaar het beste kennen en ontstaat verbinding tussen boer en burger.

Dates met impact; we doen het samen
Promotieorganisaties roepen hun agrarische collega’s op aan te haken bij Make a Date 2022. NAJK, Boeren van Nederland, The Pig Story (POV), Boert Bewust, Team Agro NL, Trotse Jonge Boeren en LTO Noord slaan dit jaar de handen ineen. In 2018 vonden de eerste dates tussen boeren en burgers plaats. Ook 2019, 2020 en 2021 bracht ‘Make a date’ spraakmakende dates en boerderijbezoeken teweeg. Agrifirm en Aeres Hogeschool ondersteunen het initiatief. Na twee jaar beperkingen als gevolg van de coronacrisis, is de samenleving en de agrarische sector weer toe aan een positieve actie. De trotse voedsel- en bloemenmakers benadrukken zo samen dat de sector van groot belang is voor Nederland. Daarom zetten we met #MakeaDate22 dit jaar in op nóg meer dates met impact. Hiervoor hebben we veel gastvrije boeren met dates nodig. Het is laagdrempelig, je doet wat bij jou past!

Website en social media
Via de site www.boerenvannederland.nl/makeadate22/ kun je je als deelnemer aanmelden. Op de website vind je informatie over de werkwijze en handige tips om in gesprek te gaan. Je kunt er voor kiezen om iemand uit te nodigen om op 14 februari mee te daten óf op 14 februari iemand een uitnodiging te versturen voor een date op een andere datum. We willen vragen de uitnodigingen, foto’s en verslagen van de gemaakte dates zo veel mogelijk te delen op sociale media met de hashtag #makeadate22.

We rekenen op jullie!