Een geslaagde voorjaarseditie van de Grasweidedag door NAJK en Aeres Hogeschool Dronten

Op woensdag 20 april stond Aeres Farms Dronten in het teken van de Grasweidedag 2022. Het projectteam Wei & Maatschappij van NAJK en het lectoraat Grasland en Beweiding van Aeres Hogeschool Dronten verzorgden deze dag waarbij interessante workshops omtrent Grasland en Beweiding waren te volgen voor Aeres-studenten en NAJK-leden. Na een opening door dagelijks bestuurder Marije Klever en de lector beweiding van Aeres Hogeschool, Agnes van den Pol, ging voor zo’n 150 jonge agrariërs de voorjaarseditie van de Grasweidedag van start.

Tijdens de Grasweidedag waren er tien verschillende workshops te volgen, georganiseerd door verschillende toeleveranciers en kennispartijen in de agrarische sector. Aan het begin van het weideseizoen bood dit de gelegenheid om kennis op te doen om direct toe te kunnen passen tijdens het weideseizoen bij de deelnemers thuis!

Voor ieder wat wils
De Aeres-studenten en NAJK-leden mochten zelf kiezen tussen twee workshoppakketten met elk vijf verschillende workshops. Agrifirm, Barenbrug, BoerenNatuur, DeLaval, Duurzame Zuivelketen (i.s.m. NAJK), ForFarmers, Limagrain, Royal Reesink, WUR en Aeres Hogeschool zelf, lieten aan de hand van de verschillende workshops de jonge agrariërs nadenken over weidegang. Want, zoals Marije Klever in haar openingswoord al aangaf: “De kennis rondom weidegang blijft altijd in beweging.”

Nagenieten
Heb je de Grasweidedag 2022 helaas moeten missen of ben je gewoon benieuwd naar de foto’s? Geniet samen met ons na van het heerlijke weer en de interessante workshops via onderstaande fotogalerij.

De grasweidedagen zijn onderdeel van het Aeres project ‘Kennis voor grasland en beweiding’ en het NAJK project ‘Wei en Maatschappij’. Lees hier meer over het project Wei en Maatschappij.