Wat deed NAJK voor jou in mei?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, de achtergrondinformatie en gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden. Daarnaast ontwikkelen we trainingen en cursussen, regelen we winacties en behartigen we jouw belangen in Den Haag of Brussel. Wat deed NAJK voor jou in mei? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

  • Met het nieuwe project ‘Next generation pig farming’ organiseert NAJK een studiereis naar de varkenshouderij in Zweden en/of Noorwegen. In mei werd hiervoor een speciale nieuwsbrief uitgestuurd, gericht aan NAJK-leden met interesse in de varkenshouderij. Aanmelden? Klik hier!
  • NAJK ging, onder leiding van NAJK-voorzitter Roy Meijer, met partners en leden in gesprek over het thema ketens. Lees meer over dit onderwerp en het project Waardecreatie in Ketens (WiK) in de BNDR van juni.
  • Dagelijks bestuurder met de portefeuille internationaal, Peter Meedendorp, was 10 mei aanwezig bij een handelsmissie van de Benelux over biologische landbouw en deed hier namens de jonge boeren het woord.
  • NAJK-voorzitter Roy Meijer vertelde over landbouwpolitiek en lobby in de podcast van College Boer van Nieuwe Oogst. Luister de podcast hier.
  • Op 16 mei werd de Green Deal Natuurinclusieve Landbouw (NIL) ondertekent. Naast dagelijks bestuurder Tim van der Mark was ook projectleider Gerjanne van Esveld hier aanwezig. Gerjanne liet, geheel in het thema, de aanwezigen die dag op een interactieve manier kennis maken met het project BoerNatuurlijk!.
  • Op 17 mei speelden 23 leerlingen van het Zone.college in Doetinchem het BoerNatuurlijk!-spel. Onder leiding van NAJK-projectleider Roos Roeleveld gingen ze met elkaar de uitdaging aan om meer over natuurinclusieve landbouw te weten te komen. Lees meer.
  • Dagelijks bestuurders Eke Folkerts en Peter Meedendorp waren voor CEJA twee dagen in Brussel om samen met andere Europese jonge boeren de position paper over dierwelzijn definitief te maken.
  • De portefeuillehouders internationaal en melkveehouderij maakten namens NAJK kennis met het kabinet van EU-commissaris Virginijus Sinkevič Peter Meedendorp en Marije Klever hadden een goed gesprek over de kansen en uitdagingen voor jonge boeren door de Europese Green Deal.
  • NAJK werkt mee aan het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) waar boeren en tuinders werken aan schoon en voldoende water en een betere bodem. Eind mei werden in Overijssel/Zuid-Drenthe en Noord-Nederland startbijeenkomsten gehouden van de regionale bodemteams. Lees meer.
  • Portefeuillehouder bedrijfsovername, Eke Folkerts, stond deze maand zowel in de Veldpost als de Boerderij met een interview over bedrijfsovername en het Kenniscentrum.

Wat doet NAJK voor jou in juni?

Natuurlijk zit NAJK in juni ook niet stil. Houd de NAJK-site en de socials in de gaten voor het allerlaatste nieuws! Hierbij alvast een voorproefje:

  • Het tweede weekend van juni is het weer BNDR-tijd, dit keer met het thema ‘ketens’.
  • Op 10 juni is het tijd voor de Expeditiedag Bedrijfsopvolging! Heb jij je al aangemeld?
  • Juni staat extra in het teken van de ‘lobby’. Houd onze website en socials in de gaten voor het laatste nieuws rondom de verschillende Kamerbrieven!