NAJK-voorzitter Roy Meijer over het landbouwakkoord

Maandag 5 december, beginnen de gesprekken over het Landbouwakkoord dat LNV-minister Piet Adema wil sluiten. NAJK-voorzitter Roy Meijer maakte voorafgaand aan de gesprekken over het akkoord in een interview met Foodlog duidelijk waar hij het over wil hebben. Geen detailgeneuzel, maar lange strategische lijnen vanuit een gezamenlijke visie en praktische antwoorden op een aantal cruciale vragen.

Op vrijdag 25 november kwam minister Piet Adema met zijn landbouwbrief, waarin hij  aankondigde te willen werken aan een landbouwakkoord. Namens de jonge boeren en tuinders is NAJK gevraagd om ook plaats te nemen aan de hoofdtafel. “Dat gaan we doen, maar we gaan niet muggenziften.”, aldus NAJK-voorzitter Roy Meijer.

Op welke cruciale vragen NAJK een antwoord verwacht tijdens de gesprekken, lees je in dit interview met Foodlog.