Geen witte rook voor Landbouwakkoord

Dinsdagavond 20 juni heeft LTO besloten te stoppen met de gesprekken over het Landbouwakkoord. NAJK vindt het jammer dat LTO er uit is gestapt. Dit betekent voor NAJK dat het proces van het Landbouwakkoord niet meer houdbaar is.

Vandaag was de eerste bijeenkomst van de hoofdtafel deze week. Hier stonden de openstaande punten van de eerdere nachtelijke vergadering op de agenda en werd er gesproken over verschillende voorstellen tot wijzigingen, waar woensdag over verder gepraat zou worden. Vanavond is LTO in gesprek geweest met een delegatie van het kabinet en heeft daarna besloten om uit te stappen.

“Wij vinden het ontzettend jammer dat LTO eruit is gestapt, maar het is aan elke partij voor zich om hier een keuze in te maken. Nu ook LTO is opgestapt, betekent dit voor ons dat het proces van het Landbouwakkoord onhoudbaar is geworden. Als NAJK hebben we deelgenomen aan dit akkoord omdat het gaat over onze toekomst, de toekomst van de jonge boeren en tuinders. Die toekomst blijft hiermee onzeker”, aldus NAJK-voorzitter Roy Meijer.

Ondanks deze uitkomst van dit proces, zal NAJK zich blijven inzetten voor een toekomst van jonge boeren en jonge tuinders!