De Europese verkiezingen zijn geweest: nu begint het echte werk!

Afgelopen zondag 9 juni werden de uitslagen voor de Europese verkiezingen bekendgemaakt. Alle 27 lidstaten mochten naar de stembus om het nieuwe parlement van Europa te kiezen. Het was een spannend moment, aangezien het de toon van het Europese beleid voor de komende 5 jaar zet. NAJK feliciteert alle partijen die zetels hebben bemachtigd in het nieuwe Europese parlement.

De stemmen zijn geteld en de balans is opgemaakt. GroenLinks-PvdA blijft binnen EU de grootste partij, maar de PVV is ook in Europa de winnaar van de verkiezingen. Waar GroenLinks-PvdA met één zetel daalt, stijgt de PVV met vijf zetels. Wordt het een voortzetting van de huidige Europese Green Deal of gaan we toch een wijziging van het ingezette beleid zien?

Gerben Boom bij NOS Europa Kiest
Wat de uitslagen van de verkiezingen precies betekenen voor de (jonge) agrariër besprak dagelijks bestuurder Gerben Boom samen met Diederik Samson in de speciale uitzending van NOS Europa Kiest: de uitslag! Onze portefeuillehouder internationaal gaf hierin aan dat toekomstperspectief en duidelijkheid in beleid het allerbelangrijkste zijn de voor jonge boeren. Kijk hier de hele uitzending terug (vanaf 56:42 min.)

Nu begint het echte werk!
De komende tijd zal de nieuwe Europese commissie worden samengesteld en wordt duidelijk wat de plannen voor Europa zijn in de komende 5 jaar. Dit is dan ook een belangrijk moment voor NAJK om de stem van jonge boeren te laten horen. Daarom zullen dagelijks bestuurders Peter Meedendorp en Gerben Boom de komende tijd samen met de klankbordgroep aan de slag gaan met alle relevante onderwerpen die met Europa te maken hebben.

NAJK heeft de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan de Europese verkiezingen, zie hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *