Online cursus bedrijfsopvolging – Avond 1 – Proces van bedrijfsopvolging

Datum 28-09-2021
Tijd 20:00 - 21:30 uur
Locatie , ,


Zit jij midden in het proces van opvolging van het familiebedrijf? En wil je meer leren over communicatie en samenwerking in het bedrijf? Wil je hierover ervaringen uitwisselen met een klein groepje andere jonge boeren? Dan is deze korte online cursus iets voor jou!

Online cursus bedrijfsopvolging ‘communicatie en samenwerking in de bedrijfsovername’

Als vervolg op het drieluik over bedrijfsovername

Waar moet je allemaal aan denken bij bedrijfsopvolging? Hoe maak je zaken bespreekbaar met je familie? En wat komt er kijken bij de samenwerking?

In drie avonden nemen we je hierin mee. Aan de hand van praktijksituaties bespreken we in een kleine groep het proces van bedrijfsopvolging, wat en wanneer je het bespreekbaar maakt met de familie en zoomen we in op samenwerken in familieverband. Er is genoeg ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het inbrengen van eigen vragen.

  • Avond 1: Proces van bedrijfsopvolging: Welke fases kun je onderscheiden bij bedrijfsovername, welke stappen zijn belangrijk, wat moet je vooral niet vergeten en waar moet je beginnen?
  • Avond 2: Bespreken van de overname: Wat moet je allemaal bespreken met je familie? Wie betrek je bij de besluitvorming, en wanneer heb je het erover? En hoe pak je dat familiegesprek eigenlijk aan?
  • Avond 3: Samenwerken met familie: Hoe ga je om met karakterverschillen tussen de opvolger en de overdrager, hoe kun je elkaar aanvullen als er meerdere bedrijfsopvolgers zijn, wat doe je als de overdrager moeilijk loslaten kan en hoe hou je overzicht en structuur in een samenwerking?
Doelgroep Jonge boeren en boerinnen die meedraaien in het familiebedrijf, willen opvolgen of dit overwegen.
Doel Zicht krijgen op het proces van bedrijfsovername, communicatie en samenwerken. Leren van elkaar door het uitwisselen van ervaringen en vragen.
Wanneer? Op dinsdagavond 28 september, 12 oktober en 26 oktober.
Organisatie NAJK in samenwerking met Hans Verweij (Flynth) en Lianne Veenstra (Agrocoaching)
Locatie Online via Zoom.
Aantal deelnemers In kleine groepen van maximaal 10 deelnemers.
Kosten € 285,- excl. BTW (voor niet-leden € 335,- excl.)

Aanmelden?
Helaas hebben we momenteel ons maximum aantal deelnemers al bereikt en is het niet meer mogelijk je in te schrijven voor deze cursus. Houd onze socials (Facebook, Instagram, Twitter) en www.najk.nl in de gaten voor eenzelfde cursus op een ander moment. Voor meer informatie over de online cursus kun je terecht bij Neline Both, algemeen secretaris NAJK via 030-2769864 of nboth@najk.nl.Kaart naar locatie

Kaart niet beschikbaar