NK Veebeoordelen

Ieder jaar organiseert NAJK voor de echte koeienliefhebbers het Nationaal Kampioenschap Veebeoordelen! Dit jaar is dat op zaterdag 15 september in Edam. Kijk in de agenda voor meer info. Het NK wordt, in samenwerking met CRV Holding BV, elk jaar in een andere provincie georganiseerd. Tijdens het evenement strijden 64 jonge deelnemers uit heel Nederland mee. Zij hebben zich voor het NK gekwalificeerd door deelname aan lokale en provinciale veebeoordelingswedstrijden.

Eén dag, één kampioen

De deelnemers beoordelen op de dag van het NK vijftien roodbonte en zwartbonte koeien op exterieur, volgens de normen in het handleiding keuringsrapport. Dit gebeurt in twee ochtendrondes en één middagronde, de finale. In de finale mogen de beste van die dag een mondelinge toelichting geven over vijf koeien, waar een deskundige jury haar oordeel over zal geven. Diegene die over de gehele dag de meeste punten heeft verzameld mag zich dat jaar Nationaal Kampioen Veebeoordelen noemen! Een mooie titel en een mogelijkheid om je als potentieel jurylid in de schijnwerpers te zetten. Daarnaast zal er tijdens de prijsuitreiking aandacht worden geschonken aan de beste nieuwkomer.

Ochtendronde

De ochtendronde word aan zowel de zwart- als roodbonte koeien besteed. De 64 jonge koeienkenners krijgen in de eerste ronde 25 minuten om vijf knappe roodbonte koeien te keuren en vervolgens 25 minuten om het keurdersoog over vijf prachtige zwartbonte koeien te laten gaan. Uiteindelijk plaatsen maximaal 18 deelnemers zich voor de finaleronde.

Finaleronde

De finaleronde bestaat opnieuw uit een keuring van vijf zwartbonte koeien en een mondelinge toelichting aan de jury.

Sponsoren

De sponsoren van het Nederlands Kampioenschap Veebeoordelen 2018 zijn:

CRV Holding BVDeLavalFriesland CampinaAgriwerker.nlJOZDe HeusRabobank

Partners gezocht!

NAJK is op zoek naar partners die willen investeren in geld, goederen en/of tijd voor het NK Veebeoordelen. Indien ook uw bedrijf belangstelling heeft voor de partnerschapmogelijkheden van het NK Veebeoordelen, neem dan gerust contact op met NAJK via info@najk.nl.

Nieuws