Samenwerking FAJK en OTC Organics B.V.

‘Ontmoeten, verbinden en kennis delen in Flevoland’

We zijn als het Flevolands Agrarisch Jongeren Kontakt (FAJK) blij te mogen verkondigen dat wij een mooie samenwerking zijn aangegaan met OTC Organics B.V. als sponsor. Sinds de oprichting in 2004 heeft OTC Organics B.V., importeur, exporteur en distributeur van dagverse biologische groenten en fruit, een enorme groei doorgemaakt.

Gestart met een sterke basis van biologische uien, kasgroenten en vollegrondsgroenten uit Nederland en België, heeft de toenemende vraag naar biologische producten geresulteerd in een uitbreiding van het assortiment van meer dan 100 verse biologische producten van lokale, regionale en mondiale origine. Sinds mei dit jaar is OTC Organics gevestigd aan de Eskimolaan in Dronten. De onderneming bestaat inmiddels uit ruim 30 medewerkers verspreid over meerdere bedrijven. Naast de hoofdvestiging in Dronten heeft OTC Organics een vestiging in Poeldijk, Canada & Ivoorkust. Hun afnemers zijn groothandelaren, verpakkers, verwerkende industrie en supermarkten in Europa, het Midden-Oosten en Canada. De kracht van OTC Organics zit in de solide en langdurige relaties die zij hebben opgebouwd met (inter)nationale biologische telers en leveranciers. Daardoor kunnen zij het hele jaar door een constante aanvoer garanderen van hoogwaardige gecertificeerde biologische groenten en fruit. Daarnaast is Supply Development, met name in Latijns-Amerika en West-Afrika, ook een belangrijk aandachtsgebied bij OTC Organics. Door het ontwikkelen van nieuwe projecten wil OTC Organics nieuwe leveranciers / producten aan klanten verbinden, zodat ze nog beter kunnen inspelen op de marktbehoefte.

OTC Organics is trots om sponsor van FAJK te zijn. Als bedrijf gevestigd en Flevoland delen wij graag onze kennis met agrarische jongeren in deze regio. Zo zullen er komend voorjaar informatieavonden georganiseerd worden voor leden van het FAJK over omschakelen van gangbare landbouw naar biologische landbouw. Maar ook komen wij graag in contact met leden die op zoek zijn naar een inhoudelijke stage in de agrarische sector of zelfs kandidaten voor onze vacatures.

Nick Vermeer, voorzitter FAJK: “We zijn erg enthousiast over onze nieuwe sponsor en denken hiermee een mooie samenwerking tegemoet te gaan. Naast onze andere sponsoren is OTC Organics een zeer geschikte aanvulling qua kennis en netwerk.”
Voor FAJK-leden betekent dit dat er in de toekomst leuke excursies komen en onder onze leden en OTC Organics wellicht óók mooie samenwerkingen en netwerken ontstaan. FAJK is dé organisatie voor jonge agrarische ondernemers in Flevoland en behartigen de belangen van 400 leden op lokaal, provinciaal en landelijk niveau.