Wat deed NAJK voor jou in februari?

Iedereen bij NAJK zet zich dag in dag uit voor 100% in voor jou als lid. We zorgen bijvoorbeeld voor het materiaal, de achtergrondinformatie en gespreksleiders voor interessante bijeenkomsten of discussieavonden. Daarnaast ontwikkelen we trainingen en cursussen, regelen we winacties en behartigen we jouw belangen in Den Haag of Brussel. Wat deed NAJK voor jou in februari? Hier een kleine greep uit alle activiteiten:

 • In februari protesteerden de Europese boeren, aanleiding hiervoor was onder andere het ontbrekende toekomstperspectief in Europa, daarom heeft NAJK een extra nieuwsbrief verstuurd rondom de protesten op vrijdag 2 februari. Daarnaast tekende NAJK het gezamenlijke statement van CEJA (het Europees overkoepelend orgaan van de jonge boeren) over de protesten.
 • Op dinsdag 6 februari was NAJK-voorzitter Roy Meijer te zien bij een uitzending van Nieuwsuur over Europese klimaatdoelen.
 • Op woensdag 7 februari was portefeuillehouder internationaal Gerben Boom te zien bij een WNL aflevering over de Europese vergaderingen en de eisen van Europese boeren.
 • Op donderdag 8 februari nam NAJK-voorzitter Roy Meijer deel aan het rondetafelgesprek van de Tweede Kamer commissie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) over de uitvoerbaarheid van het beleid.
 • Op vrijdag 9 februari werd het partnercontract tussen NAJK en ForFarmers voor drie jaar verlengd.
 • Op donderdag 15 februari kende de Tweede Kamer 163 miljoen toe aan de vestigingssteun, daarnaast werd er ook ingestemd met het toevoegen van 50 miljoen aan het budget van de eco-regelingen 2023.
 • Op donderdag 15 februari kreeg het project Boerveilig van NAJK, ZuivelNL, NZO, DDB en LTO Nederland, zijn eigen Facebook en Instagram pagina’s.
 • Van maandag 26 februari tot en met woensdag 28 februari waren portefeuillehouder internationaal Gerben Boom en portefeuillehouder akkerbouw Hilde Coolman in Slowakije bij de maandelijkse CEJA vergadering.

Wat doet NAJK voor jou in maart?

Natuurlijk zit NAJK ook in maart niet stil. Houd de NAJK-site en de socials in de gaten voor het allerlaatste nieuws! Hierbij alvast een voorproefje:

 • Op vrijdag 8 maart verschijnt de nieuwe editie van ons ledenblad BNDR, deze keer met het thema ‘Eiwit’.
 • Maart is een belangrijke maand voor het convenant dierwaardige veehouderij. In deze maand zal de Tweede Kamer stemmen over een vervanging van het amendement op de Wet Dieren die in 2021 aangenomen is. Echter is dit amendement onwerkbaar, dus daarom zetten we ons als NAJK hard in voor een vervanging van het amendement.
 • Op woensdag 20 maart zal de kick-off van de MaïsChallenge 2024 plaatsvinden.