Agripooldag 2017

Datum 18-04-2017
Tijd 13:00 - 17:30 uur
Locatie Ondernemersplein Roermond, Steegstraat 5, Roermond


Hierbij nodigen wij u uit voor de eerste bijeenkomst van het landelijke Agripool netwerk. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 18 april van 13.00-17.30 uur. Deze netwerkbijeenkomst is gericht op Agriterra Agripoolers. Andere leden van LTO Noord, ZLTO, LLTB en NAJK met interesse in internationale samenwerking zijn ook van harte welkom.

De bijeenkomst vindt plaats in het Ondernemersplein Roermond (thuisbasis van LLTB), Steegstraat 5, 6041 EA Roermond

We starten met een lunch, die u krijgt aangeboden. Daarna zullen we zowel plenair alsook interactief met elkaar aan de slag gaan.

Het thema van de eerste bijeenkomst is de toekomst van onze sector binnen en buiten de landsgrenzen. Er zal gesproken worden over verjonging van en vernieuwing binnen de landbouw. Hierbij zal nader ingegaan worden op praktijksituaties die u op missie voor Agriterra zoal tegenkomt en die in het toekomstperspectief voor onze sector een belangrijke rol kunnen spelen.

U kunt zich alvast aanmelden door uw gegevens hier in te vullen.

Programma:

12.30 uur inloop met lunch.
13.15 uur Welkom door Jan Veltmans, hoofdbestuurslid en portefeuillehouder Internationaal en Water bij LLTB.
13.20 uur Korte introductie en toelichting op het programma door middag voorzitter Han Fleuren.
13.30 uur Presentatie van Bertine Schieven (Agriterra) over het rapport ‘Youth council practices in Cooperatives’ door Nicole Sloot
13.45 uur Marije Klever (o.a. Friesland Campina) en Roy Meijer (NAJK), 2 jonge Agripoolers. Zij introduceren het thema ‘verjonging en vernieuwing in de landbouw’ aan de hand van hun ervaringen.
14.00 uur Zelf actief aan de slag met thema jong/oud.
14.40 uur Pauze
15.10 uur We gaan in kleine groepen aan de slag met werkelijke praktijksituaties waar Agripoolers op Agriterra missie tegen aanlopen. Wat zou u doen in deze situatie?
15.40 uur Presentaties door de groepen en discussie onder leiding van Han Fleuren. Wat voor oplossingen heeft u gekozen? En: hoe liep het in werkelijkheid af?
16.30 uur Rapportage en rondvraag. Wilt u nog wat kwijt? Dat kan bij dit punt.
16.45 uur Afsluiting door Jan Veltmans. U wordt van harte uitgenodigd om daarna nog wat met ons te drinken.

 

Met vriendelijke groet,
namens de organisaties,

Nicole Alberts (LLTB), Ton Duffhues (ZLTO), Ria Wilzing (NAJK), Annemiek Gockel (Agriterra), Ingrid Koedijk (Agriterra) en Klaas Johan Osinga (LTO Noord/LTO Nederland)Kaart naar locatie

Kaart wordt geladen...