Over ons

Home Aanbod Over ons Contact

Van der Wal Makelaardij is op 10 juni 2022 opgericht door Christianne van der Wal en gespecialiseerd in agrarisch vastgoed. Ben je op zoek naar een ruime kavel voor een datacenter of zoek je als projectontwikkelaar naar een geschikte locatie voor zonnevelden, windmolenparken, parkeerterreinen of een betonnen industriegebied? Bij Van der Wal ben je aan het juiste adres!

Bekijk hier het gehele aanbod en laat je inspireren door de verkoopvideo’s van de agrarisch ondernemers!

Het ware verhaal achter Makelaardij Van der Wal

De minister voor Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal, heeft op 10 juni 2022 een brief over de startnotitie Nationaal Programma Landelijk Gebied naar de Tweede Kamer gestuurd. In deze brief stond een kaart van Nederland met daarin richtinggevende emissiereductiedoelstellingen per gebied. Deze kleurplaat van Nederland kent onrealistische reducties in veel gebieden en worden de agrarische sector van bovenaf opgelegd. De doelen zijn een strop voor veel agrarische ondernemers. Het staat de toekomst van de jonge boeren in de weg. Kunnen zij het bedrijf nog wel overnemen? Kunnen zij nog wel de verduurzamingsslag maken waar zij voor staan? Waar kunnen zij hun bedrijf op bouwen? Nederland is toch geen kleurplaat die je laconiek inkleurt? We hebben het hier over de toekomst van de agrarische sector!

Om te kunnen investeren in slimme oplossingen en een duurzame bedrijfsvoering heb je als ondernemer perspectief nodig. Als ondernemer heb je realistische doelen nodig, moet je kunnen weten wanneer je aan alle eisen voldoet en de ruimte krijgen om aan deze eisen te gaan voldoen.

Wij, creatieve jonge ondernemers met energie, zien uitdagingen en willen die aangaan! Hiertoe hebben wij wel meer nodig dan enkel een ingekleurd kaartje van Nederland. Dat biedt ons niets.

Actie 22 juni

Daarom voeren de jonge boeren en tuinders op 22 juni actie! Niet om de boel te slopen of de samenleving lam te leggen, maar voor realistische opgaven en vooral helderheid over een toekomstperspectief!

Daarbij vragen wij de overheid om duidelijk te zijn over de toekomstige kaders voor boeren en tuinders. Wij strijden voor onze toekomst als voedselproducent en landschapsbeheerder. Wij zijn zeer ambitieus en onderdeel van de oplossing in plaats van het probleem.