René Bal nieuwe voorzitter ZAJK

Het Zeeuws Agrarisch Jongeren Kontakt (ZAJK) heeft een nieuwe voorzitter. René Bal is tijdens de algemene ledenvergadering van zaterdag  5 november gekozen als opvolger van Ilse van den Meijdenberg. Ilse van den Meijdenberg stopt met het bestuurswerk binnen de vereniging na een periode van bijna 6 jaar, waarvan de laatste 2,5 jaar als voorzitster.

“Ik heb een hele mooie periode gehad binnen het ZAJK, het is een sterke vereniging die kansen aangrijpt om de jongeren binnen de agrarische sector in Zeeland te vertegenwoordigen. Omdat steeds minder jongeren het agrarische bedrijf van hun ouders overnemen, wordt het steeds belangrijker dat de belangen goed behartigd worden. Ik draag mijn taken dan ook met vertrouwen over aan René,” aldus Ilse.

René heeft zijn achtergrond in de fruitteelt liggen waarbij hij samen met zijn oom een fruitteeltbedrijf heeft in Kwadendamme. Naast het fruitteeltbedrijf is René nog 3 dagen per week actief als adviseur in de fruitteeltsector. De belangen en het samenbrengen van jonge agrariërs zullen de belangrijkste focus blijven, waarbij actuele onderwerpen uiteengezet worden in bijeenkomsten, projecten en samenwerkingsverbanden waar het ZAJK al jaren bekend om staat.