Kijkje bij een jonge boer – Rick Dijkshoorn

Datum 02-07-2024
Tijd 19:30 - 22:00 uur
Locatie Natuurinclusief ondernemer Rick Dijkshoorn, Grechtkade 9, Woerdense Verlaat


Tussen eind april en eind mei organiseren NAJK en Wageningen Environmental Research (WEnR) vier bijeenkomsten op het erf van jonge natuurinclusieve boeren. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen jonge boeren (tussen de 16 en 35 jaar) de gelegenheid om vragen te stellen, afwegingen te delen en inspiratie op te doen bij en met andere jonge boeren. 

In gesprek met jonge boer Rick Dijkshoorn
Rick Dijkshoorn is een jonge melkveehouder in het Woerdense Verlaat (Veengrond). Zijn ambitie is om het familiebedrijf volledig natuurinclusief en exensief te maken. Om dat te bereiken is hij is al een heel eind op weg! Zo grazen de 90 koeien van het bedrijf op kruidenrijk grasland en doet Rick aan weidevogel- en duurzaam slootkant beheer. Hij probeert zo veel mogelijk te sturen op de eiwitbenutting door voedingstoffen zo veel mogelijk van eigen land te halen en eigen mais te verbouwen. Binnenkort wordt het areaal uitgebreid van pachtgrond van Natuurmomenten en wil Rick aan de slag gaan met het aanleggen van natuurvriendelijke oevers. Vorig jaar heeft Rick ook deelgenomen aan het boerenversneller programma.

Ben je benieuwd naar het verhaal en de ervaringen van Rick? Schrijf je in voor de bijeenkomst op dinsdag 2 juli!

Parkeren kun je het beste doen in het dorp. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen naar de boerderij. Vind hier de coördinaten voor één van de dichtstbijzijnde parkeerplekken.

Programma

19:30 – 19:45 Inloop
19:45 – 20:00 Welkom
20:00 – 20:40 Rondleiding
20:40 – 21:00 Verhaal/presentatie Siebe
21:00 – 21:00 Dialoog: hoe kunnen we jonge boeren helpen om meer natuurinclusief te worden?
21:45 – 22:00 Borrel

Wat kun je verwachten?
Elke bijeenkomst vindt plaats op het bedrijf van de jonge natuurinclusieve boer. Tijdens de bijeenkomst vertelt een onderzoeker van WEnR eerst kort wat over het onderzoek Bewegen naar Natuurinclusieve Landbouw. Daarna vertelt de jonge natuurinclusieve boer over zichzelf en zijn bedrijf en neemt hij je mee op een rondleiding. Aan de hand van de presentaties en tijdens de rondleiding is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Aan het einde van de rondleiding gaan we met elkaar in gesprek over wat jonge boeren nodig hebben om te bewegen naar natuurinclusieve landbouw. De bijeenkomst wordt afgesloten met een informele lunch.

Meld je snel aan, want VOL = VOL!
Inschrijven voor een van deze kosteloze workshop kan via dit inschrijfformulier. Voor elke workshop is plek voor 15 deelnemers. Wees er dus op tijd bij!

 Kaart naar locatie

Kaart wordt geladen...