Koeien in weiland

Webinar stikstofwet: in gesprek met Kamerleden

Datum 12-11-2020
Tijd Hele dag uur
Locatie , ,


Op donderdag 12 november organiseren NAJK en LTO Nederland een webinar over het Wetsvoorstel stikstofreductie en Natuurherstel. Trienke Elshof (LTO Nederland) en Roy Meijer (NAJK) gaan in gesprek met Mark Harbers (VVD) en Jaco Geurts (CDA) over de stikstofwet, die begin december in de Kamer wordt behandeld.

Het wetsvoorstel zorgt in zijn huidige vorm voor nog grotere onzekerheid bij ons als agrarisch ondernemers. De sociaaleconomische gevolgen zijn niet helder en met het instellen van een harde resultaatverplichting is het risico enorm dat boeren en tuinders worden afgerekend op zaken waarop ze geen invloed hebben.

Toch zal er, om de vergunningsverlening weer op gang te krijgen en de agrarische sector toekomstperspectief te bieden, door alle economische sectoren stikstof moeten worden gereduceerd. NAJK en LTO Nederland gaan in gesprek met de verantwoordelijke Kamerleden van de twee grootste coalitiepartijen.

Samen op zoek naar antwoorden
Hoe voorkomen we dat het verdienvermogen van boeren en tuinders verder onder druk komt te staan? Hoe voorkomen we dat het stikstofbeleid voor grotere onzekerheid zorgt, of resulteert in onuitlegbare verschillen tussen gemeentes en provincies? Hoe stimuleer je als overheid een stikstofreductie in alle sectoren, terwijl je ook een realistische kijk houdt op de haalbaarheid van de doelen? Deze en andere vragen komen aan de orde bij het webinar over de stikstofwet.

Houd de socials goed in de gaten!
Op donderdag 12 november 2020 wordt het webinar uitgezonden op de verschillende kanalen van LTO en NAJK. Aanmelden voor deze webinar is niet nodig, hij is op ieder willekeurig moment terug te kijken!

Stel jouw vraag aan de politici
Heb je zelf ook een brandende vraag rondom het thema stikstof? We nodigen de leden van NAJK en LTO Nederland van harte uit om van tevoren vragen en opmerkingen te delen via de hashtag #stikstofwebinar of via webinar@lto.nl.Kaart naar locatie

Kaart niet beschikbaar