Oogsten met een goed verhaal

Het FAJK organiseert in samenwerking met NAJK en Rabobank op 24 oktober de training ‘Oogsten met een goed verhaal’. In deze training leert senior trainer Gijs Nillessen je hoe je jouw verhaal kort en krachtig vertelt, op zo’n manier dat je onthouden wordt!

De burger wordt steeds kritischer. Heb jij je verhaal klaar? Tijdens de training ‘Oogsten met een goed verhaal’ leer je jouw verhaal kort en krachtig te vertellen. Welke jonge boer of tuinder kan dit het beste?

90 jonge boeren

‘Oogsten met een goed verhaal’ is onderdeel van de ProvincieBATTLE en wordt door NAJK en Rabobank aangeboden. Tijdens een avondvullende training traint senior trainer Gijs Nillessen maximaal negen jonge boeren in kort en krachtige communicatie. Vooraf krijg je een aantal voorbereidende vragen, zodat je tijdens de training gelijk aan de slag kan. De training duurt 2,5 uur. In deze tijd wordt een krachtige pitch van maximaal twee minuten gemaakt en geoefend.

Onderdelen die aan bod komen zijn:

  • Wanneer word je onthouden?
  • Hoe kom je tot de kern? Wat vertel je wel en wat laat je weg?
  • Hoe stem je je verhaal af op de doelgroep?
  • Hoe bouw je een goed verhaal op?

In deze eerste bijeenkomst ligt de nadruk op de inhoud van je verhaal.

10 winnaars

Degene met de beste pitch mag de provincie Flevoland vertegenwoordigen in de landelijke wedstrijd. Deze winnaar krijgen een individuele pitchtraining op het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. In deze bijeenkomst ligt de nadruk op het optimaal gebruik maken van het podium, stemgebruik maar ook hoe je jouw zenuwen in bedwang kan houden.

3 finalisten

De tien beste jonge boeren en tuinders worden door de publiekjury beoordeeld. Via een online campagne kunnen de provincies hun afgevaardigde steunen. Uiteindelijk zijn de drie hoogst geëindigde de finalisten van de wedstrijd.

1 winnaar

De drie finalisten houden op 2 december een inspirerende pitch tijdens de inspiratiedag van NAJK. Een vak- en publiekjury kiezen de winnaar van 2017!

Oogsten met een goed verhaal over ‘Oogsten met een goed verhaal’. De training is een uitgelezen kans om jouw verhaal onder professionele begeleiding kort en krachtig onder woorden te brengen. Er kunnen maximaal 9 deelnemers meedoen aan deze training, dus geef je snel op. Vol is namelijk ook echt vol. Stuur voor deelname een mailtje naar FAJK via info@fajk.nl.