De mensen achter het HAJK

Voorzitter

Amber Laan

Hoi allemaal, Mijn naam is Amber Laan, ben 25 jaar oud en kom uit Warder, Noord-Holland. Hier zit ik in maatschap met mijn ouders en jongere zus. Wij hebben een melkveebedrijf met 80 stuks melkkoeien en bijbehorend jongvee in N2000 gebied Polder Zeevang. In juli 2021 behaalde ik mijn master in agrarisch economie en landbouwbeleid (Wageningen/Utrecht). Momenteel werk ik nog vier dagen buiten de deur bij een adviesbureau voor duurzame landbouw.

Bij het HAJK wil ik mij inzetten voor de toekomst van jonge boeren. De toekomst van jonge agrariërs mag niet de dupe worden van de uitdagingen die ons land momenteel kent. Sterker nog met jonge boeren kun je deze uitdagingen het beste oplossen! Daarnaast ben ik ervan overtuigt dat praktijkkennis zorgt voor efficiënter beleid en daarmee het eenvoudiger halen van doelen!

Vice-voorzitter

Albert Boersen

Hallo, mijn naam is Albert Boersen, geboren op een melkveebedrijf in Haulerwijk, Friesland. Ik heb bedrijfskunde en agribusiness gestudeerd in Leeuwarden waar ik in 2015 ben afgestudeerd. Tijdens mijn studie heb ik me veel bezig gehouden met de verbinding tussen boer en burger. Mede om die reden ben ik in 2017 gaan werken bij Floating Farm, de drijvende boerderij in Rotterdam. Zodoende kwam ik als boer in Zuid Holland terecht. Via de toenmalige voorzitter Stephen Bos ben ik bij het HAJK terecht gekomen. Hier vind ik het erg leuk om de sector te vertegenwoordigen.
Inmiddels werk ik als boer bij Herenboeren in Rotterdam maar ben ik nog steeds met veel plezier bij het HAJK actief.

Penningmeester

Sander Stuij

Mijn naam is Sander Stuij, ik ben 23 jaar oud en ik woon in Ottoland, een dorpje midden in het veenweide gebied in Zuid-Holland. Thuis hebben we melkveebedrijf met 170 melk- en kalfkoeien met bijbehorend jongvee. We hebben in totaal ruim 85 hectare grond in gebruik, waarvan een kleine 15 hectare maisland is.

Nadat ik deze zomer de opleiding dier- en veehouderij op de HAS in Den Bosch heb afgerond, werk ik nu, naast thuis op het bedrijf, full time als adviseur omtrent de transitieperiode bij een agrarische toeleverancier. Sinds 2018 ben ik bestuurslid bij AJK Alblasserwaard & Vijfheerenlanden en sinds november 2019 actief als aspirant bestuurslid bij het HAJK. Via deze weg wil ik mij graag inzetten voor de belangen van de jonge boer in Zuid-Holland!

Algemeen bestuurslid

Joost Ruijter

Ik ben Joost Ruijter, 28 jaar en kom uit het Noord-Hollandse dorp Burgerbrug. Samen met mijn ouders heb ik hier een melkveebedrijf. We melken 175 melkkoeien en houden daarnaast ongeveer 80 stuks jongvee. We gebruiken 100 ha grond. Naast de melkveehouderij verhuren we een groepsaccommodatie.
In 2014 heb ik de HBO opleiding “Dier en Veehouderij” afgerond aan het Van Hall Larenstein te Leeuwarden. Na mijn studie ben ik volledig op ons melkveebedrijf aan het werk gegaan. Sinds februari 2017 zit ik in het bestuur van het HAJK. Ik hoop hier veel van te leren. Ik wil me de komende jaren graag in zetten voor de belangen van het HAJK.

Algemeen bestuurslid

Monique van Middelaar

Mijn naam is Monique van Middelaar, 26 jaar en woon in Bunschoten -Spakenburg, provincie Utrecht. Hier staat ook ons melkveebedrijf, wij melken 85 koeien, hebben 35 stuks jongvee en hier hebben wij 35 ha in gebruik. Als neventak een Landwinkel & Schenkerij en bieden wij diverse arrangementen aan. Naast het werk op het melkveebedrijf, werk ik 5 dagen in de week als jongveespecialist bij een mengvoerfabriek. Sinds 6 jaar ben ik bestuurslid bij het AJK- Eemland en sinds 2020 ook actief binnen het HAJK. Ik hoop voor de jonge boeren in Utrecht op deze manier een steentje bij te kunnen dragen in o.a. het behartigen van de belangen.

Algemeen bestuurslid

Lotte van Dueren den Hollander

Even voorstellen,

Ik ben Lotte van Dueren den Hollander, geboren en getogen op akkerbouwbedrijf Geduho in de Hoeksche Waard. Mijn broer en neef gaan de boerderij overnemen, maar wanneer het kan spring ik ook op de trekker om een handje te helpen. In 2021 heb ik mijn studie Plantenwetenschappen in Wageningen afgerond. Vervolgens ben ik in april aan de slag gegaan bij BO Akkerbouw. Thuis is akkerbouw er met de paplepel in gegoten. Ik wil mij graag inzetten voor de toekomst van deze sector, de jonge agrariërs.

Algemeen bestuurslid

Hallo allemaal, Ik ben Niels Breij en woon in Baarn midden in de Eempolder. Samen met mijn ouders heb ik hier een melkgeitenbedrijf.

In 2016 ben ik afgestuurd aan Aeres Hogeschool in Dronten. Na het afronden van de studie heb ik gewerkt in zowel de veevoeding als op een accountantskantoor maar dit altijd gecombineerd met het werk op het bedrijf thuis. Vanaf 2021 ben ik mij volledig gaan richten op het melkgeitenbedrijf. In 2015 heb ik samen met een paar jonge boeren het “vergrijsde” AJK-Eemland een nieuw leven in geblazen en dat draait nog steeds! Sinds 2022 ben ik ook actief binnen het HAJK, en hoop ik te kunnen bijdrage aan een mooie toekomst voor de jonge boeren in de provincie Utrecht!