Bestuur OAJK

Penningmeester

Mark Hesselink

Mark is woonachtig in Nutter en sinds één jaar hebben ze thuis een Rosé kalverhouderij. Hij heeft Agrarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij gestudeerd aan de Aeres Hogeschool te Dronten. Momenteel is hij werkzaam voor een mengvoerbedrijf als adviseur rundvee. Hij is sinds 2018 actief als bestuurder bij het OAJK. “Als bestuurder van het OAJK ben je nauw betrokken bij de nieuwe ontwikkelingen binnen de sector wat het erg uitdagend maakt. Daarnaast biedt het een kans om ervaring op te doen binnen een bestuurlijke functie”, aldus Mark.

Secretaris

Gerrit Baan

Gerrit is 24 jaar oud en woonachtig in Heeten. Hij is opgegroeid op een melk- en pluimveebedrijf te Rijssen. Nadat hij in juli 2019 zijn diploma heeft behaald van de opleiding dier- en veehouderij te Dronten is hij aan de slag gegaan als onafhankelijk adviseur in de melkveehouderij bij VIB in Assen. Hier werkt hij op dit moment 4 dagen per week. Daarnaast werkt hij 1 dag per week bij een melkveehouder in Heeten en 1 dag per week bij een varkenshouder in Wijhe. Zijn doel en droom is om in de toekomst zijn eigen melkveehouderij bedrijf te runnen.

Sinds maart 2018 is Gerrit gestart als bestuurslid van het OAJK. Graag wil hij de jonge boeren een stem geven op landelijk en provinciaal niveau. Daarbij vindt hij het van groot belang dat er op bestuurlijk niveau (landelijk, provinciaal en lokaal) aandacht is voor de boeren van de toekomst. Zijn doel is om zoveel mogelijk jongeren de kans te geven een eigen agrarisch bedrijf te runnen. Dit is nodig om in de toekomst een sterke, innovatieve en vooruitstrevende landbouwsector te realiseren in Nederland en in Overijssel.

Bestuurslid

Bart Stegink

Bart komt uit Bathmen en thuis heeft hij een innovatief varkensbedrijf waarbij eigen vlees verkocht wordt en rondleidingen worden gegeven. Daarnaast hebben ze een tweede bedrijf met varkens, welke volledig biologisch is. Doordeweeks is hij te vinden in Dronten waar hij de opleiding Bedrijfskunde en agri-food business volg. In de weekenden en vakanties springt hij thuis bij waar nodig.

Bart: “Wat ik belangrijk vind is dat de stem van de jonge boer gehoord wordt en dat er een toekomstperspectief is waar je naartoe kunt bouwen. Hier wil ik graag mijn steentje aan bij dragen door plaats te nemen binnen het OAJK bestuur.”

Bestuurslid

Imre van der Kolk

Imre is woonachtig in Wierden. Thuis heeft ze geen agrarisch bedrijf, maar van kinds af aan heeft ze een passie voor dieren en het platteland. Om deze reden heeft ze veehouderij gestudeerd aan de Aeres Hogeschool Dronten. In augustus 2019 is ze hiervoor afgestudeerd. Tijdens haar studie is ze altijd werkzaam geweest op verschillende agrarische bedrijven. Vanaf 1 juni is ze werkzaam bij Bio Enterprise in Vroomshoop waar ze de functie commercieel medewerker binnendienst en assistent inkoper Dutch Hoof Care mag vervullen. Sinds mei 2019 draait ze mee met de vergaderingen van OAJK en in januari 2020 heeft ze aangegeven dat dat ze bestuurslid wil worden. Graag wil ze haar input leveren en haar visie delen met jonge boeren, daarnaast vindt ze het interessant om zich bezig te houden met actualiteiten in de agrarische sector. Ze hoopt dat veel jonge boeren toekomst zien in de agrarische sector en zich realiseren dat dit kan met behulp van organisaties zoals het NAJK.

Bestuurslid

Merel Straathof

Merel woont sinds 2020 in Bornerbroek. Hier runt zij samen met haar vriend en zijn moeder een kleinschalige melkveehouderij. Ze is opgegroeid op het melkveebedrijf van haar ouders in Leimuiden, onder de rook van Schiphol. Na haar opleiding Agrarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij in Dronten te hebben afgerond is ze nu werkzaam bij Aveco De Bondt als adviseur van het landelijk gebied.

Merel: “Een perspectief voor de agrarische sector is noodzakelijk, het bestuur van het OAJK kan hier echt een steentje aan bijdragen. Ik ben dan ook blij dat ik hier sinds begin 2021 deel van uit mag maken.”