Bestuur OAJK

Voorzitter

Christian Muilerman

Christian runt in het dagelijks leven samen met zijn vader een melkveebedrijf in Oxe, een buurtschap tussen Bathmen en Deventer. Hij hoopt als OAJK informatieve avonden en leuke projecten te kunnen organiseren. De laagdrempeligheid en ongedwongen sfeer van de AJK’s en het OAJK staan hem erg aan. Niet alleen om de gezelligheid maar ook door het delen van kennis en het opbouwen van een netwerk onder jonge agrariërs. “Een stem laten horen richting de provinciale politiek is erg belangrijk en via de AJK’s en het OAJK wordt dit mogelijk gemaakt. De meeste beslissingen op agrarisch gebied zullen van invloed zijn op de toekomst van onze generatie. Immers zijn wij de boeren van de toekomst!”, aldus Christian.

Penningmeester

Mark Hesselink

Mark is woonachtig in Nutter en sinds één jaar hebben ze thuis een Rosé kalverhouderij. Hij heeft Agrarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij gestudeerd aan de Aeres Hogeschool te Dronten. Momenteel is hij werkzaam voor een mengvoerbedrijf als adviseur rundvee. Hij is sinds 2018 actief als bestuurder bij het OAJK. “Als bestuurder van het OAJK ben je nauw betrokken bij de nieuwe ontwikkelingen binnen de sector wat het erg uitdagend maakt. Daarnaast biedt het een kans om ervaring op te doen binnen een bestuurlijke functie”, aldus Mark.

Secretaris

Gerrit Baan

Gerrit is 24 jaar oud en woonachtig in Heeten. Hij is opgegroeid op een melk- en pluimveebedrijf te Rijssen. Nadat hij in juli 2019 zijn diploma heeft behaald van de opleiding dier- en veehouderij te Dronten is hij aan de slag gegaan als onafhankelijk adviseur in de melkveehouderij bij VIB in Assen. Hier werkt hij op dit moment 4 dagen per week. Daarnaast werkt hij 1 dag per week bij een melkveehouder in Heeten en 1 dag per week bij een varkenshouder in Wijhe. Zijn doel en droom is om in de toekomst zijn eigen melkveehouderij bedrijf te runnen.

Sinds maart 2018 is Gerrit gestart als bestuurslid van het OAJK. Graag wil hij de jonge boeren een stem geven op landelijk en provinciaal niveau. Daarbij vindt hij het van groot belang dat er op bestuurlijk niveau (landelijk, provinciaal en lokaal) aandacht is voor de boeren van de toekomst. Zijn doel is om zoveel mogelijk jongeren de kans te geven een eigen agrarisch bedrijf te runnen. Dit is nodig om in de toekomst een sterke, innovatieve en vooruitstrevende landbouwsector te realiseren in Nederland en in Overijssel.

Bestuurslid

Erik Visscher

Erik runt samen met zijn grootouders een melkveebedrijf in Staphorst. Na het afronden van zijn studie Dier- en Veehouderij aan de Aeres Hogeschool in 2017, is hij in maatschap gegaan. Momenteel is hij druk bezig om het bedrijf verder te optimaliseren.

Naast het werk op de boerderij is hij actief binnen het bestuur van AJK Staphorst en vanaf september 2019 ook binnen het OAJK. Als bestuurder van het OAJK hoopt hij bij te dragen aan een agrarische stem in de provinciale politiek. Daarmee hoopt hij op een goed toekomstperspectief voor jonge boeren! Samen met de lokale AJK’s geeft OAJK jonge boeren de kans om zich verder te ontwikkelen. Erik hoopt dat jij hier als jonge boer gebruik van maakt!

Bestuurslid

Imre van der Kolk

Imre is woonachtig in Wierden. Thuis heeft ze geen agrarisch bedrijf, maar van kinds af aan heeft ze een passie voor dieren en het platteland. Om deze reden heeft ze veehouderij gestudeerd aan de Aeres Hogeschool Dronten. In augustus 2019 is ze hiervoor afgestudeerd. Tijdens haar studie is ze altijd werkzaam geweest op verschillende agrarische bedrijven. Vanaf 1 juni is ze werkzaam bij Bio Enterprise in Vroomshoop waar ze de functie commercieel medewerker binnendienst en assistent inkoper Dutch Hoof Care mag vervullen. Sinds mei 2019 draait ze mee met de vergaderingen van OAJK en in januari 2020 heeft ze aangegeven dat dat ze bestuurslid wil worden. Graag wil ze haar input leveren en haar visie delen met jonge boeren, daarnaast vindt ze het interessant om zich bezig te houden met actualiteiten in de agrarische sector. Ze hoopt dat veel jonge boeren toekomst zien in de agrarische sector en zich realiseren dat dit kan met behulp van organisaties zoals het NAJK.