Bestuur OAJK

Voorzitter

Merel Straathof

Merel woont sinds 2020 in Bornerbroek. Hier runt zij samen met haar vriend en zijn moeder een kleinschalige melkveehouderij. Ze is opgegroeid op het melkveebedrijf van haar ouders in Leimuiden, onder de rook van Schiphol. Na haar opleiding Agrarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij in Dronten te hebben afgerond is ze nu werkzaam bij Aveco De Bondt als adviseur van het landelijk gebied.

Merel: “Een perspectief voor de agrarische sector is noodzakelijk, het bestuur van het OAJK kan hier echt een steentje aan bijdragen. Ik ben dan ook blij dat ik hier sinds begin 2021 deel van uit mag maken.”

Secretaris

Roxan Haarman

Ik ben Roxan Haarman en kom uit Heeten. Samen met mijn ouders en broertje runnen we een melkveebedrijf in het mooie Salland. Ook werkt mijn zus regelmatig mee op het bedrijf. Na mijn studie in Dronten ben ik parttime buiten de deur gaan werken, en de overige dagen ben ik thuis tussen de koeien te vinden.

Toen ik werd gevraagd voor het OAJK hoefde ik niet lang na te denken. Als er iets is wat ik belangrijk vind, dan is het wel de toekomst van jonge boeren, die onmisbaar zijn voor Nederland! Tijdens mijn studie, maar ook bij vergaderingen en bijeenkomsten in de buurt valt het mij op dat er veel jonge, fanatieke boeren zijn die mooie plannen hebben voor de toekomst. Deze boeren hebben toekomstperspectief en ondernemersvrijheid nodig, en daar wil ik, samen met de rest van het OAJK, graag aan bijdragen!

Penningmeester

Bart Stegink

Bart komt uit Bathmen en thuis heeft hij een innovatief varkensbedrijf waarbij eigen vlees verkocht wordt en rondleidingen worden gegeven. Daarnaast hebben ze een tweede bedrijf met varkens, welke volledig biologisch is. Doordeweeks is hij te vinden in Dronten waar hij de opleiding Bedrijfskunde en agri-food business volg. In de weekenden en vakanties springt hij thuis bij waar nodig.

Bart: “Wat ik belangrijk vind is dat de stem van de jonge boer gehoord wordt en dat er een toekomstperspectief is waar je naartoe kunt bouwen. Hier wil ik graag mijn steentje aan bij dragen door plaats te nemen binnen het OAJK bestuur.”

Bestuurslid

Gerrit Baan

Gerrit is woonachtig in Heeten, maar opgegroeid op een melk- en pluimveebedrijf te Rijssen. Na het afronden van zijn studie de Dier- en Veehouderij in Dronten heeft hij drie jaar gewerkt als adviseur bij VIB in Assen en tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor de werkzaamheden bij CAV Den Ham. Daarnaast werkt hij 1 dag per week bij een melkveehouder in Heeten en 1 dag per week bij een varkenshouder in Wijhe. Zijn doel en droom is om in de toekomst zijn eigen melkveehouderij bedrijf te runnen.

Sinds maart 2018 is Gerrit gestart als bestuurslid van het OAJK. Graag wil hij de jonge boeren een stem geven op landelijk en provinciaal niveau. Daarbij vindt hij het van groot belang dat er op bestuurlijk niveau (landelijk, provinciaal en lokaal) aandacht is voor de boeren van de toekomst. Zijn doel is om zoveel mogelijk jongeren de kans te geven een eigen agrarisch bedrijf te runnen. Dit is nodig om in de toekomst een sterke, innovatieve en vooruitstrevende landbouwsector te realiseren in Nederland en in Overijssel.

Bestuurslid

Robert Tel

Mijn naam is Robert Tel en ik kom uit het dorp Lonneker in Twente. In Twente werk ik in de veehouderij en het agrarisch loonwerk. Daarnaast ga ik de Nederlandse akkerbouw kennis toepassen in Twente. Dit ga ik doen door een lokaal akkerbouwbedrijf te beginnen. Het bedrijf dient in de vraag naar lokale groenteproducten te gaan voorzien. In samenwerking met de veehouderij wordt land geruild en de bodem optimaal benut voor menselijke consumptie.

In de coronaperiode ben ik het AJK in gegaan. Toen ik erachter kwam wat het OAJK allemaal uitvoert en regelt besloot ik dat ik daar graag aan mee wil helpen.

Ik hoop dat we samen de toekomst van de Overijsselse landbouw ondernemend en innovatief kunnen houden!